top of page

Varför ska du använda terapeutisk ljusterapi?


VARFÖR SKA DU ÖVERVÄGA DET? Många studier har rapporterat bra resultat med LED-ljusterapi, eller det korrekta namnet för denna behandling är FotoBioModulation (PBM)


PBM visar effektiva och säkra förändringar i följande häst- och hundproblem:

ALLMÄNT: Artritsmärta, blåmärken, brännskador, ödem, djupa muskelproblem, hematom, inflammation, strama eller ömma muskler och infektioner.


LUFPROBLEM: Bölder, hälsporrar, inflammation, navikulär, ringben och laminit.


BEN OCH KROPP: Ankelproblem, hasproblem, inflammation, ledbandsömhet, senor, öm rygg, skenor, spänningar, kvävningsproblem, stukningar, svullnad, axelsmärta, höftsmärtor, öm nacke, problem med spottkörteln , sår, skärsår, skrapsår och för att stimulera triggerpunkter och akupunkturpunkter.
MEN FUNGERAR DET, OCH HUR?

Många imponerande studier har inkluderat följande:

** Lysdioderna vid specifika våglängder rapporteras öka cirkulationen genom att öka bildandet av nya kapillärer. Nya kapillärer påskyndar läkningsprocessen genom att transportera mer syre samt mer näringsämnen som behövs för läkning och de kan också transportera bort mer avfallsprodukter.
**Kollagen är det vanligaste proteinet som finns i kroppen och det essentiella proteinet som används för att reparera skadad vävnad och för att ersätta gammal vävnad. Studier citerar att lysdioder stimulerar produktionen av kollagen. Det har rapporterats att genom att öka kollagenproduktionen bildas mindre ärrvävnad på det skadade stället.
**LED-terapi har rapporterats stimulera frisättningen av adenosintrifosfat (ATP). ATP är den huvudsakliga energibäraren till alla celler och tillhandahåller den kemiska energi som driver cellens kemiska reaktion. Ökning av ATP gör att celler kan använda näringsämnen snabbare och bli av med slaggprodukter snabbare genom att öka energinivån i cellen.
**Ökar lymfsystemets aktivitet. Ödem har två grundläggande komponenter, vätska och protein. Forskning har visat att lymfkärlsdiametern och lymfsystemets flöde kan fördubblas med användning av ljusterapi. Detta innebär att båda delarna av ödem kan elimineras i mycket snabbare takt för att lindra svullnad.
**Minskar nervvävnadens excitabilitet. Ljusenergin stimulerar frisättningen av endorfiner, som är kroppens egna långvariga smärtbekämpande kemikalier.
**Kan förbättra perifera neuropatier genom att stimulera kväveoxidproduktion.
**Ökar RNA- och DNA-syntesen, vilket hjälper skadade celler att bytas ut snabbare.
**Ökar processen att rensa och inta döda eller degenererade celler av fagocytceller i syfte att städa upp. Detta är en viktig del av infektionsbekämpningsprocessen. Förstörelse av infektionen och sanering måste ske innan läkningsprocessen kan äga rum.
**Stimulerar fibroblastaktivitet som hjälper till i reparationsprocessen. Fibroblaster finns i bindväv och kan bilda kollagenfibrer*
**Stimulerar vävnadsgranulering och bindvävsprojektioner, en del av läkningsprocessen, och slappnar av musklerna.
**Stimulerar trigger- och akupunkturpunkter.

Inga biverkningar har rapporterats av negativa biverkningar avseende LED-behandling. Det rapporteras upprepade gånger att när cellen är "energi-satt" tar den inte emot mer energi, så den kan inte orsaka skada och det rapporteras inte ha någon effekt på frisk vävnad. Kroppen kommer inte att ta upp det den inte kan använda.


VETENSKAPSBASERAD TEKNIK, FORSKNING BEVISADE RESULTAT!

Nu kan du få samma kraftfulla helande energi som en laser till en bråkdel av kostnaden.

I flera år har Equine Light Therapy® och Canine Light Therapy™ hjälpt djur att hålla sig starkare för tävling, och återhämta sig snabbare genom att lägga kraften i läkning i ett enkelt, lättanvänt verktyg för daglig behandling.


LED-ljusterapi är verkligen ett sätt att hjälpa kroppen att läka sig själv. Terapeutisk PBM har specifika våglängder som absorberas av en fotoacceptor, cytokrom c-oxidas i cellens mitokondrier.


Energin (fotoner) från ljusen ökar energin i cellen och det påskyndar läkningsprocessen. LED Ljuset måste ha specifika våglängder, och måste levereras med en specifik dosering och instrålning. Att använda både rött och nära-infrarött ljus är fördelaktigt, eftersom våglängderna absorberas av olika djup i vävnaden. Våra Photonic Lights och Photizo använder specifika våglängder som forskning har visat för att dramatiskt öka läkningshastigheten.


De två våglängderna är i det röda och nära infraröda spektrumet. Det synliga röda är effektivt för att stimulera akupunkturpunkter, frigöra triggerpunkter, behandla sår och infektioner. Den nära-infraröda våglängden (ej synlig), som penetrerar djupare, har visat sig vara effektiv för att hjälpa till att läka mjukdelsskador, leder och muskler.Hjälp dina djur att må bättre, mycket snabbare... Beställ nu!


Comments


bottom of page